shiva

home
hoe gaat regressie?
waarom regressie?
Vera Peppel

 
terug naar
Vera Peppel

© copyright 2008-www.verapeppel.nl


Hoe verloopt een regressietherapie?

Het concentreren op een gedachte, emotie en/of lichamelijke ervaring roept bij de cliŽnt ervaringen op die met het probleem of klacht te maken hebben. De therapeut stelt vragen die een herbeleving versterken en verduidelijken, zonder echter de inhoud daarvan te beÔnvloeden. De ervaringen tijdens een regressietherapie kunnen alle zintuiglijke gewaarwordingen bevatten, zoals: visuele indrukken, geluiden, geuren, smaken en lichaamsreacties. Vrijwel iedereen herinnert zich op deze manier oorspronkelijke ervaringen die met het huidige probleem verbonden zijn. De cliŽnt kan de ervaringen in een andere tijd, een ander land, in een ander lichaam van het andere geslacht beleven.

Kortom, mogelijke ervaringen beleven uit een vorig leven.

Kenmerkend is dat de cliŽnt alsnog tijdens de herbeleving van het verleden tegelijkertijd volledig in het heden aanwezig blijft en precies weet wat er gebeurt.

Het is deze integratie van het verleden en heden die leidt tot het oplossen van het probleem. De therapeut begeleidt hierbij en zorgt voor een goed verloop van de regressie.

Regressietherapie richt zich zeker niet alleen op vorige levens. Veel problemen hebben immers hun oorzaak in dit leven. En zelfs als de oorzaak in een kennelijk vorig leven zou liggen, is het verweven geraakt met het leven NU. Juist het bezig zijn met zowel het huidige leven als met vorige levens in relatie tot het huidige leven, geeft betekenisvolle resultaten.

Regressietherapie richt zich op:
- het leven nu vanaf de geboorte;
- de tijd tussen de verwekking en de geboorte;
- vorige levens;
- de periode tussen het sterven en de volgende geboorte


Schoener 34
9606PV Kropswolde

telefoon: 0598-321951
info@verapeppel.nl
http://www.earth-association.org
European Association for Regression Therapy
http://www.earth-association.org

http://www.tasso.nl
begin pagina


Wat is, hoe gaat en waarom regressie therapie? De Regressie en Reincarnatie Therapie praktijk is gevestigd te Kropswolde gemeente Hoogezand provincie Groningen, 14 km van de stad Groningen.